23 септември, 2010

Свински дроб във винен сос по римски

Да, рецептата наистина е римска по произход. Ефектът беше толкова добър, че дори благоверната съпруга, която не е заклет любител на дробове всякакви, остана очарована. Причината е, че дробът става сочен.

За килограм дроб задушете 4-5 средно големи глави лук - смесено червен и бял, може и само червен. Когато лукът омекне, добавете шепа стафиди. Объркайте и налейте чаша червено вино, добавете един дафинов лист и супена лъжица захар. Сол на вкус и щипка черен пипер. Оставете на къкри на бавен огън десетина минути.

В дълбока тава наредете нарязания на парчета дроб и залейте с гореспоменатия сос. Запечете на фурна, докато дробът стане готов, но не бива да е прекалено сух. Добре е сосът да поизври, но не напълно.

Любопитното е, че тази манджа е вкусна и престояла един ден. Дробът попива от соса.

Няма коментари: