Омесвате добре 500-600 грама телешка кайма с накълцани на ситно голяма глава лук, половин връзка магданоз, три-четири скилидки чесън и подправяте със сол, черен пипер, кимион и кориандър. Изпържете кюфетата в тиган и ги преместете в друг съд.
В мазината от пърженето задушете две глави лук и 3-4 скилидки чесън (отново ситно накълцани). Когато лукът е готов, добавете сол, черен пипер, чаена лъжичка джинджифил и две-три стръкчета кардамон. Добавете една кофичка кисело мляко и дръжте на огъня, докато сосът се сгъсти.
Сервирайте кюфтетата, поляти със соса.
Рецептата е ориенталска, смесица между арабски и индийски идеи.
24 август, 2009
Кюфтета с кисело мляко
Публикувано от
Николай Павлов - Ник
в
12:31
Изпращане по имейлПубликувайте в блога си!Споделяне в TwitterСподеляне във FacebookСподеляне в Pinterest
Етикети:
кисело мляко,
кюфтета
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментар:
Мечта любого человека
Публикуване на коментар