14 април, 2007

Агнешки дреболии

Покрай Великденските празници по магазините лесно се намира нещо, на което трудно мога да устоя по кое да е време на годината - агнешка дреболия. Закупих наскоро един комплект, но понеже това е от малкото неща, които не мога да накарам моята благоверна съпруга да консумира, реших да го сготвя на два пъти.
Пърата част приготвих по класическа рецепта - сварих дреболиите, а черния дроб само попарих, след това накълцах и наредих всичко в пръстено гърне с накълцани две връзки пресен лук и една пресен чесън, поръсих обилно с черен пипер, джоджен и магданоз, добавих малко олио и оставих гърнето за час и половина на силна фурна.

Когато реших да усвоя останалата част, нямах никакво време за варене, попарване и прочее подробности. След кратък размисъл накълцах всичко в суров вид (не забравяйте да изхвърлите аортата на сърцето, много е жилава иначе), и задуших на слаб огън дреболиите в дълбок тиган в масло, заедно с накълцана връзка пресен лук и връзка пресен чесън. Не забравих черния пипер, джоджена и магданоза. Е, става. При това, доста добре.

Няма коментари: