Запържваме нарязаното на парчета крехко свинско месо в малко олио със сол, черен пипер и кимион. Когато месото се зачерви, добавяме стафиди, още кимион, червено вино и мед. Оставяме ястието да ври, докато сосът се посгъсти.
Комбинацията кимион, сладко и леко кисело е екзотична, но много добра. Харесва се дори на човек като мен, който хич не обича източните сладко-кисели аромати.
Алтернативен вариант на тази рецепта е да изпечете месото като цяло парче във фурна със сол, кимион и пипер, да го изкарате да почива, увито във фолио, а в соса от печеното да задушите стафидите с мед и вино.
Рецептата видях в ТВ предаване. Твърдеше се за нея, че е римска.
03 юни, 2007
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар