Патешкото месо не е сред най-разпространените у нас. Българите най-често приготвяме патиците със зеле, особено кисело.
Аз опитах една западноевропейска рецепта и останах доста доволен.
Патешките гърди се запържват в олио. Никакви подправки. Запържете добре месото от всяка страна. Изкарайте месото, посолете го и попиперите леко. Увийте го във фолио и го оставете да почива.
Сипете в тигана при соса от пърженето чаена чаша портокалов сок. Когато заври, сипете около 100 грама коняк. Поднесете запалена клечка и фламбирайте.
Сервирайте месото нарязано на тънки филийки, заляти със получения сос.
Подходяща гарнитура: варени картофи без оцет или лимон, пържени картофи, зелена салата - маруля, рокула, каквото ви е по вкус.
Съвет: Добре е да запържите месото в дълбок тиган или тенджера с капак, защото пръските олио са изобилни.
08 юни, 2007
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар