Статистиката гласи, че рецептите за свински джолан са сред най-търсените. Допълнително бях вдъхновен от роднина, майстор в приготвянето на различни свини.
Забърквате марината от половин чаша бира, супена лъжица мед и супена лъжица горчица. Посолявате и начернопипервате джоланите. Заливате ги с маринатата и ги оставяте да поседят час-два в хладилника. Изпичате ги в тава, завити с фолио, или в глинен съд с капак. Най-добре, разбира се, цяла нощ на 150 градуса. Когато месото започне само да пада от костите, може да махнете фолиото / капака и да позапечете леко месото. Ама само леко, да не изсъхне.
Гарнитура - бира или червено вино.
11 септември, 2008
Свински джолан с бира, мед и горчица
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар