Изразът "морски дарове" ми е непонятен. Защо "морски" - ясно, ама защо "дарове"... Но, едно не може да се отрече - разните му миди, скариди, раци, калмари, октоподи са голяма вкусотия. Дори на салата.
Сдобивате се със смесица от морски дарове - калмари, миди, скариди, рачешки ролца. Сварявате добре калмарите с малко сол, докато омекнат. Мидите и скаридите добавяте във врящата вода за 5 минути.
Накълцвате маруля или рукола според предпочитанията. Омесвате със морските дарове, като добавяте малко сол и зехтин.
Задължително сервирайте със следния сос за добавка: смесвате сока на два-три лимона със смлян бял пипер, зехтин, пресовани няколко скилидки чесън, накълцани наситно 3-4 стръкчета магданоз, супена лъжица соев сос, половин чаена лъжичка кардамон, чаена лъжичка сол. Най-лесно се приготвя, като сложите всичко в блендер.
14 септември, 2008
Зелена салата с морски дарове
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментар:
Днес опитахме салатата в къщи. Нарязахме си както обикновено маруля, пресен лук, чесън, краставица и репички, като този път добавихме морските дарове, предварително сварени. Стана много добре, но според нашия вкус 2 лимона са достатъчни, тъй като сложихме 3 и накиселяваше. Сложихме малко мед, за да омекоти леко киселината и се получи добре. Говоря за 4 порции салата. :)
Публикуване на коментар