Лека, приятна супичка за есенните вечери.
В тенджера разтопявате около 60-70 грама краве масло. Запържвате нарязана едра глава лук и две-три скилидки чесън, докато лукът стане златист. Добавяте една консерва домати, няколко чаши вода, сол, черен пипер, кубче зеленчуков бульон, две зрънца бахар и малко лют червен пипер. Ако разполагате със сушени или пресни гъби, може да сложите една шепа.
Оставяте супата да поври около час. Преди да я свалите от огъня чукнете вътре две яйца и разбъркайте хубаво, за да се разкъсат. Сервирайте топла!
17 октомври, 2008
Лучена супа с домати
Публикувано от
Николай Павлов - Ник
в
17:40
Изпращане по имейлПубликувайте в блога си!Споделяне в TwitterСподеляне във FacebookСподеляне в Pinterest
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар