17 ноември, 2008

Пиле лютика по горски

Рецептата "разкодирах" в един ресторант в Смолян. Хубава вариация на класическа народна българска рецепта.

В дълбок огнеупорен съд слагате:
  • Нарязани на едро две глави лук.
  • Две шепи арпаджик (обелен, нали).
  • 200 грама нарязани на едро гъби. За предпочитане, да са няколко вида - печурки, манатарка, кладница, челадинки.
  • 4-5 нарязани на парчета печени чушки.
  • Пилешко бяло месо на късове.
  • Малко олио.

Подправки: сол, черен пипер, лютив червен пипер, много чубрица и мащерка. Готвите час - час и половина.

Манджата може да сготвите и с пилешки сърца, ако обичате дреболии. Става много много добре.

2 коментара:

Анонимен каза...

не казваш колко пилешко, обаче...

Николай Павлов - Ник каза...

Колко - колкото ви се яде. :-)

Аз сложих към 600-700 грама.