Попаднах на прясно агнешко. Закупих една рибица и реших да си я направя печена на фурна. Зимно време е все пак, не е за зелени манджи. Не вървят някакси.
Натрих месото със сол, черен пипер, мащерка и риган. Оставих го в хладилник за една нощ. На сутринта намазах месото добре с масло и го сложих в дълбок открит съд и сипах кафяна чашка вода. Пекох във силна фурна за около час, след което го покрих добре със станиол и пекох още 3 часа на слаб огън. Когато костите започнаха да падат от месото, сложих картофи.
С приготвянето на картофите го вадите от фурната.
05 декември, 2008
Агнешко печено
Публикувано от
Николай Павлов - Ник
в
17:43
Изпращане по имейлПубликувайте в блога си!Споделяне в TwitterСподеляне във FacebookСподеляне в Pinterest
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар