10 февруари, 2009

Лека манджа със свинско

Една приятна, лека гозба с крехко свинско месце.

Съставки: свинско месо от бут, две глави лук, две чушки севрия, 200 грама пресни печурки, консерва домати, два-три картофа.

Около 800 грама свинско месо без тлъстините - от бут, примерно, нарязвате на дребни парчета.

В дълбока тенджера запържете в малко олио две глави лук и две чушки севрия, нарязани на парчета. Когато лукът започне да омеква, изсипете месото. Когато месото побелее от всички страни, добавете 200 грама нарязани пресни печурки и една шепа грах (може и замразен). Разбъркайте и оставете да се задушава за няколко минути. През това време обелете две-три едри картофа. Прибавете и тях и сипете литър вода.

Когато ястието кипне, намалете огъня и добавете сол, черен и червен пипер на вкус. Когато месото омекне, добавете доматите от консерва, нарязани на малки кубчета и подправете с чубрица, кимион и магданоз. След още 10-на минути свалете от огъня.

Няма коментари: