27 юни, 2010

Скариди с доматен сос

Това сготвих една неделна сутрин, когато в хладилника намерих само пакет замразени, изчистени скариди, а ме мързеше да ходя на пазар. По арабска рецепта използвах:
  • Изчистени скариди, 500 гр.
  • Глава лук.
  • Зелена чушка.
  • 3 скилидки чесън или чесън на прах.
  • Консерва домати, 400 гр.
  • Подправки: сол, черен пипер, кимион, кардамон, чаена лъжица куркума, магданоз, чаена лъжица касперси.

Запържете зеленчуците (без доматите) в 2 супени лъжици зехтин. Когато лукът омекне, добавете скаридите и задушете за 5 минути. Добавете доматите и подправките и задушавайте, докато водата поизви и ястието се сгъсти.

Върви с хляб, бял ориз, бяло вино и бира.

Няма коментари: