Рецептата, която следва, може да се изпълни със или без месо, както и с различен вид месо - пилешко, свинско, телешко.
За основата ви трябват:
- глава и половина червен лук;
- 4-5 чушки с различен цвят (по възможност);
- 3-4 скилидки чесън;
- 800 грама обелени и нарязани домати, най-лесно от консерва.
- подправки: сол, черен пипер, лютив червен пипер или лютива чушка, захар, риган.
За сервиране ще ви трябва пресен кориандър и няколко кръгчета червен лук за красота и пикантност.
Запържете лука, докато пожълтее. Добавете чушките, нарязани на малки парчета и чесъна на филийки. Задушете за още 3-4 минути и добавете доматите и подправките.
Добавете месото, нарязано на малки парчета и оставете да къкри на бавен огън, докато месото стане готово. Може да го сварите предварително (особено телешкото), ако искате да стане по-бързо. Долейте вода, ако сокът от доматите е много гъст или има нужда да поври още.
Като свалите от огъня, добавете кориандъра. Сервирайте с кръгчетата лук.
От тук нататък може да експериментирате и по желание да добавите : консерва червен боб; варена сладка царевица; натрошен царевичен чипс. Всяко от тези неща подхожда.
* Нямам никакъв спомен как се наричаше това ястие.
Няма коментари:
Публикуване на коментар