10 август, 2010

Какво да направим, когато пържолите не са хубави...

И на най-добрите се случва. Закупи си някой добър, благовъзпитан и нищо неподозиращ човек пържоли от кварталната месарница. Уж нарязани добре, начукани, овкусени, само да ги метнеш на скарата и доде кажат цър-пър, готови. Така поне твърди месарят. Ама после, уж добре изпечени, пържолите някакси не са хубави. Месото възжилаво, вкусът един такъв никакъв... Е, и на мен ми се случи.

Да изхвърля месото, грехота. Да се мъчим да го ядем такова едно никакво, пак не върви.

Наредих изпечените пържоли в тавичка и ги накимионих хубаво. Много хубаво. След това ги полях с една бутилка бира и ги метнах във фурната за около час.

Имаше ефект. Не се превърнаха в амброзия и нектар, но поне станаха годни за човешка консумация.

1 коментар:

Elena каза...

вече съвсем не консумирам пържоли, но пък каква литература! :)