03 ноември, 2010

Топла салата от чушки

Основната идея ми бе дадена от добра приятелка, но аз не се стърпях и внесох модификации.

Трябват ви: пресни чушки, колкото ви се ядат, олио / зехтин, балсамов оцет, соев сос, чесън.

Почистете чушките и ги нарежете на лентички. Запържете чушките на силен огън в незалепващ тиган със съвсем малко мазнина - една супена лъжица, не повече. Чушките полу се запържват, полу-запичат. Когато омекнат, добавете 2-3 скилидки чесън, нарязани на тънки колелца. Подправете с 2-3 супени лъжици соев сос и 3-4 супени лъжици балсамов оцет. Бъркайте, докато течността се изпари.

Сервирайте топло. По желание, овкусете с още балсамов оцет. Върви както самостоятелно, така и като добавка към салата от домати и краставици.

Няма коментари: