В Гърция научих за този сос, който по същество е турски. Върви със всякакво печено месо. Изпечете месото и сервирайте със соса.
Съставки:
- две супени лъжици зехтин или масло;
- две средно-големи глави лук, накълцани;
- голяма консерва обелени домати на кубчета;
- две супени лъжици доматено пюре;
- две супени лъжици червен пипер;
- половин чаша бяло вино, сухо;
- половин връзка накълцан магданоз;
Задушете лука до златисто, добавете всичко останало (без магданоза) и оставете да къкри на бавен огън, докато се сгъсти. Добавете сол на вкус, магданоза и сервирайте.
Много върви с картофено пюре с печен патладжан.
14 януари, 2011
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Nice blog work. I came across your blog while “blog surfing” using the Next Blog button on the Nav Bar located at the top of my blogger.com site. I frequently just travel around looking for other blogs which exist on the Internet, and the various, creative ways in which people express themselves. Thanks for sharing.
страхотни вкисотии намирам тук, благодаря ви за споделянето, поздрави и до скоро
Публикуване на коментар