10 май, 2007

Задушен пилешки дроб със салата от рукола

В олио запържих няколко скилидки чесън, нарязани на филийки. Добавих накълцани две зелени чушки, сол, черен пипер и червен пипер. Когато чушките омекната, сложих измития пилешки дроб. Дробът трябва да се позапържи леко от всички страни.

През това време нарязах няколко глави лук на филийки. С половината покрих дъното на намазнена тавичка. Когато дробът стана готов, изсипах цялата смес от тигана върху наредения лук. Отгоре покрих с останалите филийки лук. Сипах малко бяло вино и сложих във фурната. Държах, докато лукът отгоре позагори, добре е да остане сос.

Рокулата измих и нарязах на едри парчета. Нарязах на кубчета един домат. Омесих рокулата с домата, посолих, поръсих със зехтин, балсамов оцет и сос "Уорчестър".

Сервирах дробчетата в широка чиния със салатата.

Няма коментари: