28 май, 2007

Свински език със зеленчуци

Изкушението на всевъзможната карантия е прекалено силно за мен. Слаб съм. Отдавам му се.

Този път е свински език. Сварих добре и го обелих, нарязах на парчета и запържих леко в мазнина. За предпочитане в масло. Извадих езика, добавих още малко мазнина, в която задуших две глави лук, няколко зелени чушки и един морков. Подправки: сол, черен пипер, червен пипер, лютив червен пипер, мащерка. Когато зеленчуците омекнаха, върнах езика, добавих нарязан на ситно домат, сипах две чаени чаши бульон от езика, кафяна чашка бяло вино. Оставих да ври, докато доматът се стопи.

1 коментар:

Анонимен каза...

Звучи страхотно. Сега ще пробвам рецептата!