Бобец със свинско месо в гърне... Да, зная, че манджата е зимна. Зная, че не е подходяща за тези жеги, не е здравословна и прочее. Ама е вкусна! Така че, карай да върви!
Накиснах боба, почти 2/3 кг предварително във вода, да поседи цял ден. В гърне наредих 300 грама свински ребра, накълцани две глави лук, килограм свинска наденица. Може само със свински ребра или само с наденица. Важното е наденицата да е добра. За предпочитане - сурово пушена, в моя случай - за скара, в краен - варено пушена. Изсипах боба в гърнето, поръсих обилно с черен пипер, червен пипер, лютив червен пипер или две-три люти чушлета, джоджен, чубрица. Добавих и нарязана на едри парчета зелена чушка. Сипах малко олио (според мазнината на надениците и ребрата). Залях с вода, докато почти покрие боба.
Цяла нощ във фурната на 160 градуса. Сутринта добавих домати къмто 400 грама, може и доматен сок или домати от консерва. Разбърках, оставих още час във фурната и толкоз.
18 юли, 2007
Боб със свинско в гърне
Публикувано от
Николай Павлов - Ник
в
11:43
Изпращане по имейлПубликувайте в блога си!Споделяне в TwitterСподеляне във FacebookСподеляне в Pinterest
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментар:
цяла нощ!!! ммм...сигурно е станало страшно вкусно!
Публикуване на коментар