13 август, 2007

Гъби с топено сирене

Струва ми се, гъбите се радват крайни емоции. Някои хора ги обожават всякак - пържени, задушени, печени, мариновани. Други - не ги харесват никак, нищо не е в състояние да ги накара да ги ядат. Освен ако гъбите не представляват мизерна част от ястието. Сиреч, ако са сложени там за подправка.

Накълцах на кубчета пресни печурки, наредих ги в гювече досами капака, добавих малко сол, лъжичка чубрица, лъжичка копър и пресовани две скилидки чесън. Сипах малко олио и сложих захлупеното гювече във фурната на силен огън.

Гъбите пускат вода, увират хубаво и накрая се задушават в мазнината. Когато станаха готови, добавих няколко парчета топено сирене и върнах в изключената фурната, за да се стопи сиренето. Става чудно предястие!

Благоверната ми съпруга категорично не ги хареса - тя е от втория тип. За разлика от мен.

Няма коментари: