Струва ми се, гъбите се радват крайни емоции. Някои хора ги обожават всякак - пържени, задушени, печени, мариновани. Други - не ги харесват никак, нищо не е в състояние да ги накара да ги ядат. Освен ако гъбите не представляват мизерна част от ястието. Сиреч, ако са сложени там за подправка.
Накълцах на кубчета пресни печурки, наредих ги в гювече досами капака, добавих малко сол, лъжичка чубрица, лъжичка копър и пресовани две скилидки чесън. Сипах малко олио и сложих захлупеното гювече във фурната на силен огън.
Гъбите пускат вода, увират хубаво и накрая се задушават в мазнината. Когато станаха готови, добавих няколко парчета топено сирене и върнах в изключената фурната, за да се стопи сиренето. Става чудно предястие!
Благоверната ми съпруга категорично не ги хареса - тя е от втория тип. За разлика от мен.
13 август, 2007
Гъби с топено сирене
Публикувано от
Николай Павлов - Ник
в
11:35
Изпращане по имейлПубликувайте в блога си!Споделяне в TwitterСподеляне във FacebookСподеляне в Pinterest
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар