Рецептата зная от майка ми. Дали има нещо общо с Португалия е напълно неясно. Нямам представа за португалската кухня за съжаление и не мога да преценя.
Нарязаното на порции пиле запържете в мазнина. Когато се позачерви, прехвърлете в чиния, а в мазнината задушете глава лук, няколко чушки на ивици, шепа нарязани маслини. Хубаво е чушките да са различен цвят - зелени, оранжеви, червени. Когато зеленчуците поомекнат, върнете пилето, сипете кафяна чашка вода и кафяна чашка бяло вино. Подправки - сол и черен пипер. Когато месото е готово, добавете 200 гр. доматен сок или накълцани 1-2 домата. Ако манджата ви се стори редичка, може да сгъстите с брашно. Аз лично не го правя.
Подходяща гарнитура - пържени картофи или картофено пюре.
13 август, 2007
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар