20 август, 2007

Пикантна супа от пилешки сърца

Откакто благоверната ми съпруга откри блаженството на пилешките сърца, честичко иска от мен да и направя супа или скара от тях. Лошо няма, никак дори. Сърцата въобще са хубаво ястие. Полезни са - чисто, силно месо. Здрава храна за здраво тяло! Нещастни са тези, които не ги обичат, защото не знаят какво изпускат и каква грешка правят, от какво лишават тялото си от това наслаждение.

Но стига приказки, да готвим! От книжка с пикантни рецепти изнамерих любопитна рецепта за супа от пилешки дреболии, която леко попромених. Не за друго, но нямах всичко у дома, пък реших, че някое друго допълнение ще се отрази добре.

В тенджера сложих вода, 500 г. пилешки сърца, едно кубче пилешки бульон, накълцана глава лук, нарязан на кубчета картоф, сол. Като кипна водата, добарих супена лъжица целина и по половин кафяна лъжичка кимион, черен пипер, кориандър, кардамон. Също така щипка индийско орехче, накълцани две сухи наистина люти чушлета. Не можах да се въздържа да добавя и малко чубрица. Когато сържата увряха, сложих нарязан на кубчета домат, фиде и супена лъжица оцет. Свалих от огъня, когато фидето стана готово.

Сервира се гореща. Зимата ще е страхотна за сгряване на замръзнали телеса.

1 коментар:

M. Petrunova каза...

Здравейте! Вече втори или трети път приготвям тази супа и е УНИКАЛНО ВКУСНА, лесна за приготвяне и вече е любимо ястие на семейството ми. Единствената промяна е, че не слагам бульон. Всичко друго е 1 към 1 :)
Препоръчвам я горещо на всички!