22 август, 2007

Свински пържоли в гювеч

Заглавието е подвеждащо. Ястието е манджичка, със зеленчуци и сосче.

На дъното на намаслен гювеч наредих ред свински вратни пържоли. Отгоре им - накълцани глава лук, 2-3 моркова, 4-5 зелени чушки, 1-2 домата, една тиквичка, 4-5 картофа, една люта чушка. Върху тях - ред пържоли. Сега ми хрумва, че може да сложите сред зеленчуците и шепа гъби, според мен ще е добре.
Подправки: сол, черен пипер, чубрица, кимион, червен пипер. Олио. Залях с чаена чаша червено вино.

Във фурната цяла нощ, а на другия ден - ох, на дяда!*

* Ако нямате време, просто гответе на силна фурна, докато стане месото.

Няма коментари: