Заглавието е подвеждащо. Ястието е манджичка, със зеленчуци и сосче.
На дъното на намаслен гювеч наредих ред свински вратни пържоли. Отгоре им - накълцани глава лук, 2-3 моркова, 4-5 зелени чушки, 1-2 домата, една тиквичка, 4-5 картофа, една люта чушка. Върху тях - ред пържоли. Сега ми хрумва, че може да сложите сред зеленчуците и шепа гъби, според мен ще е добре.
Подправки: сол, черен пипер, чубрица, кимион, червен пипер. Олио. Залях с чаена чаша червено вино.
Във фурната цяла нощ, а на другия ден - ох, на дяда!*
* Ако нямате време, просто гответе на силна фурна, докато стане месото.
22 август, 2007
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар