Използвах замразени изчистени миди, но може да го направите с пресни миди в черупките им.
В дълбок тиган запържвате накълцан стрък целина и една-две глави лук, нарязан на кръгчета. Когато лукът се задуши, добавете мидите. Ако са пресни, изчакайте ги да пуснат сока си. Ако не - поовъргаляйте ги няколко минути в тигана. Добавете чаша и половина бяло вино, черен пипер, сол, дафинов лист, повечко мащерка. Оставете да поври на слаб огън 10-на минути - ако готвите пресни миди, гответе, докато се разтворят.
Добавете сметаната и накълцан магданоз, разбъркайте и сервирайте.
29 август, 2007
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
aaa, tezi sa midite zna4i...mai celinata izturvahme, no biaha razko6ni anyway :)
Да, забравихме целината. Не, че имахме, де. :-)
Ще опитам тази рецепта с калмарите!
Публикуване на коментар