12 септември, 2007

Побългарено телешко със зеленчуци по китайски

И рече булчицата "телешко по китайски", и чу я проникновеният съпруг, и веднага запретна ръкави! И запретна той ръкави, ала газов котлон нямаше, нито тиган подходящ. Но казано е така: добрата домакиня и с лъжица преде!

700 грама телешко филе - нарязва се на ситни парченца, които се мариноват със супена лъжица мед, супена лъжица соев сос, черен пипер, лютив червен пипер и доволно готов сладко-кисел сос.
Цялата смес се изсипва в нагорещен тиган с малко мазнина и се пържи, докато поизври маринатата. Тогава се добавят накълцани на средно две глави лук и 6-7 чушки - зелени, жълти, червени. Когато зеленчуците омекнат - готово е.

Изводи:
1. Ястието стана вкусно.
2. Поради липсата на екипировка (газов котлон и тиган) - по-добре позадушете телешкото повечко, защото иначе остава леко жилаво.

2 коментара:

Анонимен каза...

Как говорилось на [url=http://www.soki.tv]Seexi.net[/url] Есть здесь девушки с поздним половым созреванием?Ну у коих месячные начались в 16-18 лет из-за наследственности.Вообще интересно узнать для какой местности это нравно.Или таких уже единицы?

Анонимен каза...

Рецептата е страхотна, една от любимите ми рецепти с телешко. Благодаря! :-)