Добри приятели ми подсказаха идеята. Винаги досега далакът свински съм приготвял маринован на скара (което е чутовно мезе). Нека опитаме нещо ново. Моля хората със слаби стомаси и непоносимост към карантията да не четат нататък.
Далакът, по точно 5-те свински далака, нарязах на парчета и наредих на дъното на пръстен гювеч. Отгоре - накълцата на едро голяма глава лук, 6-7 зелени и червени чушки, два домата на кубчета. Подправки: сол, черен пипер, червен пипер, лютив червен пипер, кимион, чубрица, джоджен. Залях три супени лъжици олио.
На силна фурна става за около час и малко.
07 октомври, 2007
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар