Още една манджа, носеща мъдростта на поколенията. Майка ми, добра и опитна готвачка, ме научи на нея.
Свинско месо от бута - за предпочитане с по-малко сланина (да, четете правилно - с по-малко сланина) нарязвате на хапки, които овкусявате с кимион, черен и червен пипер.
Застилате в дъното на тенджера или дълбок глинен съд с накълцано кисело зеле - половин малка до средна зелка. Добавяте хапките заедно с нарязани на филийки 4-5 скилидки чесън. Отгоре слагате нарязаните на кубчета картофи, които може леко да посолите. Ама леко, съвсем леко, киселото зеле си е солено достатъчно. Заливате с кафяна чашка мазнина и кафяна чашка бяло вино и казвате - марш във фурната.
Ако се чудите откъде насред есен намерих кисело зеле - добри хора ми дадоха.
09 октомври, 2007
Свинско с кисело зеле и картофи
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар