На дъното на дълбок съд слагам нарязани на парчета 4-5 чушки. Отгоре нареждам свинското месо - бут, врат, джолан, гърди, каквото дойде, около 800 грама. Поръсете месото със сол, черен пипер и кимион.
Накълцайте няколко стръка праз, според колкото място имате. Нека бъдат поне 2. Изсипете праза върху месото, поръсете с малко сол и доволно с червен пипер. Залейте с 3 супени лъжици олио и кафяна чашка червено вино.
Гответе на бавен огън (150 градуса) поне 3 часа. След това засилете фурната отдолу, за да поизври водата и леко да позагорят чушките на дъното. Когато манджата е готова, чукнете отгоре няколко яйца.
23 октомври, 2007
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар