И на телето Бурканчо дойде ред. Прасчо може да е вкусен, но разнообразие, трябва, разнообразие!
Изчистено телешко месо накълцах на кубчета и запържих в олио със сол, черен пипер, джинджифил и лют червен пипер за 10-на минути. Сипах голяма чаша червено вино. Когато виното поизвря, добавих домати на кубчета от консерва - 600-800 грама според наличните консерви или домати. След още 5-10 минути добавих нарязани на малки кубччета патладжан и тиквичка. Цялата смес изсипах в гювеч и пекох на 200 градуса за час и половина - два.
Доволно лютива манджа за хладните есенни дни! Върви чудесно с картофено пюре или пържени картофи. Ако нямате тиквичка, може да сложите 2-3 чушки. И да имате тиквичка, пак може да сложите чушките. Патладжанът е задължителен.
29 октомври, 2007
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментар:
Гулашът е вид супа, не е за печене! Иначе рецептата сигорно е добра!
Публикуване на коментар