11 март, 2008

Бобена яхния със свинско

Прочетох оригинала на настоящата рецепта в готварско списание и бързо я харесах. Естествено, промених я леко според наличните у дома суровини.

Запържвате в голяма тенджера нарязано на малки парчета свинско месо къмто 700-800 гр. Врат, джолан, бут, каквото имате. Добре е да е леко шарено. Поръсете с кимион, добавете кубче телешки бульон и продължете да запържвате 15-на минути.
Нарежете на средни парчета две големи глави лук. Добавете и тях в тигана. Когато лукът стане златист, добавете нарязани на кубчета килограм картофи и половин килограм моркови. Долейте вода, колкото да покриете зеленчуците и варете, докато зеленчуците са готови. Добавете доволно нарязан магданоз, 700-800 гр сварен отцеден боб. Подправете на вкус със сол и черен пипер,соев или winery сос, лютив червен пипер или чили сос.

Ястието е учудващо сполучливо, евтино за приготвяне и сравнително бързо, ако използвате боб от консерва.

Няма коментари: