Хрумка ми хрумна тия дни да си изпека джоланче. Нищо особено, значи. Рецепта стара, известна, проста. Ама хубава, хубава...
Закупих цял свинско джолан с все костите. Овъргалях го порядъчно в червен пипер, примесена със сол и черен пипер. Капнах малко олио на дъното на големия гювеч, сложих джолана, поръсих със щипка кимион и сипах половин литър вода. Оставих го на 180 градуса за 5 часа, като от време на време доливах вода.
Нищо особено, както ви казах. Ама е толкова хубаво, като се стопят мазнинките и тъканите около костта, а месото омекне и само пада от костите!
Час преди да го свалите от огъня, ако сложите вътре картофи, си става цяла манджа с гарнитура.
24 март, 2008
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
Драги Николай,
Снощи приготвих джоланчета по твоята рецепта.
Стана фантастично!
Ометохме,облизахме и отопихме съда.
Естествено,поляхме вкуснотията със страхотно чевено винце
Благодаря ти и поздравления!!!!!!!!!!!!
Дарина
Благодаря, Дарина! Да ви е сладко! Като имаш добри идеи, споделяй ги. :-)
Рецептата е класическа!Изключително вкусно?С добро червено вино и приятен събеседник!Най-важно в тая рецепта е печенето - най-малко 5 часа на ниска температура, колкото да къкри.Не бързайте с печенето-за два часа само ще повредите мръвката!
Публикуване на коментар