Една ужасно вкусна манджа, съвсем подходяща за сезона. Трябва ви шарено свинско месо с доволно количество тлъстина. Забравете за здравословните контрафилета, плешки и прочее постнотии. Тази манджа иска мазнина. Иначе нищо не става. Затова - свински гърди или врат. Без кост.
Месото нарежете на малки парчета и запържете в дълбок тиган или тендежра на слаб огън със съвсем малко мазнина. Идеята е да се поразтопи мазнината по самите мръвки. Добавяте малко сол, черен пипер, кимион.
Когато месото се позапържи леко, започвате да добавяте постепенно нарязания праз - 7-8 стръка. Постепенно, защото целият няма да се събере наведнъж и трябва да изчакате да се стопи. Добавете и червен пипер. Разбърквайте редовно, защото иначе празът на дъното ще загори.
Задушавайте на бавен огън до пълно сготвяне на праза. Много е важно да оставяте праза съвсе-е-ем лекичко да загаря. Ама съвсем лекичко. Но е задължително - това подобрява страхотно вкуса.
Сервирайте с червено вино.
27 октомври, 2008
Свинско с праз
Публикувано от
Николай Павлов - Ник
в
10:51
Изпращане по имейлПубликувайте в блога си!Споделяне в TwitterСподеляне във FacebookСподеляне в Pinterest
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
Благодаря, тичам за винцето :)
moje suss vince vutre su6to stava strahootnoooo
аз свинското не го запържвам , а леко го сварям до извиране на водата. След това добавям праза, и заедно със месото го позапържвам .После добавям черен пипер и чубрица :)
Публикуване на коментар