08 декември, 2008

Отново: свински джолан

Пак свински джолан. Ама със картофи, моркови и лук.

Натривате, значи, джолана хубаво със сол, черен пипер, кимион и червен пипер. Слагате в дълбок съд. Отстрани добавяте нарязани на едро две глави кромид и 3-4 моркова. Подправяте със няколко зърна черен пипер, три -четири зърна бахар и две-три листа дафинов лист. Ако случайно джоланът е почти без мазнина по него, добавете и малко олио. Не е хубаво да стане постна манджата. Залейте с чаена чаша червено вино и чаена чаша вода. Печете на бавен огън дълго и продължително, доде месото започне да се отделя от костите. Добавете нарязани картофи - според колкото място има в съда и съобразно вашето предпочитание. Когато картофите са готови, е време да слагате масата.

Няма коментари: