Пак свински джолан. Ама със картофи, моркови и лук.
Натривате, значи, джолана хубаво със сол, черен пипер, кимион и червен пипер. Слагате в дълбок съд. Отстрани добавяте нарязани на едро две глави кромид и 3-4 моркова. Подправяте със няколко зърна черен пипер, три -четири зърна бахар и две-три листа дафинов лист. Ако случайно джоланът е почти без мазнина по него, добавете и малко олио. Не е хубаво да стане постна манджата. Залейте с чаена чаша червено вино и чаена чаша вода. Печете на бавен огън дълго и продължително, доде месото започне да се отделя от костите. Добавете нарязани картофи - според колкото място има в съда и съобразно вашето предпочитание. Когато картофите са готови, е време да слагате масата.
08 декември, 2008
Отново: свински джолан
Публикувано от
Николай Павлов - Ник
в
15:10
Изпращане по имейлПубликувайте в блога си!Споделяне в TwitterСподеляне във FacebookСподеляне в Pinterest
Етикети:
картофи,
лук,
моркови,
Свински джолан
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар