Предупреждение: репецтата не се препоръчва на привърженици на здравословната храна.
Трябва ви свинска кайма. Според броя на хората и апетита ви, от 400 грама нагоре. 400 грама стига за две разумни порции, макар някои същества не биха изпитали затрудение да погълнат резултата самостоятелно, без чужда помощ, освен с малко червено винце.
Подправете каймата с малко сол, кимион и черен пипер на вкус, чубрица. На приблизително 500 грама кайма добавете половин глава накълцан кромид. Добавете нарязан на кубчета кашкавал (50-на грама на 500 гр кайма) и масло на малки парченца (30 гр ма 500 гр кайма).
Добавки по желание: лютив червен пипер, пресована скилидка - две чесън, нарязани на ситно гъби... Поотделно или заедно, всички тези неща стават.
Разстелете каймата в тавичка и изпечете на фурна.
Ястието е много сочно и вкусно.
05 февруари, 2009
Гигантско кюфте
Публикувано от
Николай Павлов - Ник
в
12:00
Изпращане по имейлПубликувайте в блога си!Споделяне в TwitterСподеляне във FacebookСподеляне в Pinterest
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар