23 март, 2009

Печено пиле в плик

Забелязал съм, че печенето в плик не е особено популярно сред познатите ми. Аз самият го правя също рядко, макар да си има доста предимства - месото се задушава чудесно, фурната не се изпоцапва...

Прияде ни се печено цяло пиле. От това по-лесно, здраве му кажи. Отъркване пилето със сол, черен пипер, червен пипер, може и с настъргана лимонена кора. Слагате масълце, може да сипете и бира.

Затваряте плика, пробивате го с игла отгоре 5-6 пъти и хайде във горещата фурна.

Аз обаче не се удържах и напълних пилето с нарязан на колелца праз и три скилидки чесън. Стана добре.

Може да сложите в плика и всевъзможни зеленчуци - картофи, броколи, каквото ви дойде на ум.

Няма коментари: