Забелязал съм, че печенето в плик не е особено популярно сред познатите ми. Аз самият го правя също рядко, макар да си има доста предимства - месото се задушава чудесно, фурната не се изпоцапва...
Прияде ни се печено цяло пиле. От това по-лесно, здраве му кажи. Отъркване пилето със сол, черен пипер, червен пипер, може и с настъргана лимонена кора. Слагате масълце, може да сипете и бира.
Затваряте плика, пробивате го с игла отгоре 5-6 пъти и хайде във горещата фурна.
Аз обаче не се удържах и напълних пилето с нарязан на колелца праз и три скилидки чесън. Стана добре.
Може да сложите в плика и всевъзможни зеленчуци - картофи, броколи, каквото ви дойде на ум.
23 март, 2009
Печено пиле в плик
Публикувано от
Николай Павлов - Ник
в
11:26
Изпращане по имейлПубликувайте в блога си!Споделяне в TwitterСподеляне във FacebookСподеляне в Pinterest
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар