Змиорката е много вкусна, леко мазна риба. Има само гръбнак, което я прави особено привлекателна в моите очи на човек, който не обича да чисти дребни кокалаци.
Първото нещо, което трябва да направите със змиорката, е да я одерете. Кожата е много твърда и жилава, термичната обработка я оставя негодна.
Понеже бях купил едра риба, даже обезкостих месото. Нарязах го на хапки, които запържих в уок тиган с нарязани на полумесеци две глави лук и 3-4 скилидки чесън. Накрая поръсих обилно с накълцан маганоз, малко копър, дафинов лист, черен пипер и сол, сипах кафяна чашка бяло вино и оставих да се позадуши няколко минути.
Сервирайте с лимонов сок. В никакъв случай не забравяйте бутилката охладено бяло вино.
Забележка: може да завършите ястието със заквасена сметана, ако обичате по-така мазните сосове.
26 май, 2009
Змиорка на тиган
Публикувано от
Николай Павлов - Ник
в
15:49
Изпращане по имейлПубликувайте в блога си!Споделяне в TwitterСподеляне във FacebookСподеляне в Pinterest
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар