05 юни, 2009

Печено пиле с кайсии

Продължавам с извадки от арабската кухня.

Може да използвате цяло пиле, пилешки бутчета, пилешки гърди, каквото предпочитате.
Приготвяте смес от 1 ч.л. сол, 1 1/2 ч.л. черен пипер, 3-4 супени лъжици мед и още толкова зехтин. Със сместа намазвате месото и го поставяте в огнеупорен съд или тава. Печете на 200 градуса. Ако съдът е открит, от време на време обръщайте месото, за да не загори. Когато месото е готово, добавете 300-400 грама каисии, нарязани на две и ги поръсете със захар. Печете още 20-на минути.

Препоръчвам рецептата на всички любители на леко подсладени меса. На мен лично ми хареса много, въпреки че не изпадам във въодушевение от азиатските сладко-кисели и тем подобни манджи.

Няма коментари: