24 август, 2009

Кюфтета с кисело мляко

Омесвате добре 500-600 грама телешка кайма с накълцани на ситно голяма глава лук, половин връзка магданоз, три-четири скилидки чесън и подправяте със сол, черен пипер, кимион и кориандър. Изпържете кюфетата в тиган и ги преместете в друг съд.

В мазината от пърженето задушете две глави лук и 3-4 скилидки чесън (отново ситно накълцани). Когато лукът е готов, добавете сол, черен пипер, чаена лъжичка джинджифил и две-три стръкчета кардамон. Добавете една кофичка кисело мляко и дръжте на огъня, докато сосът се сгъсти.

Сервирайте кюфтетата, поляти със соса.

Рецептата е ориенталска, смесица между арабски и индийски идеи.

1 коментар:

Алекс каза...

Мечта любого человека