31 октомври, 2009

Ориз със скариди по испански

Дълго време не написах нищо в този блог. Не че не съм сготвил нищо интересно през това време, напротив. Мъчеше ме обаче липса на писателстко вдъхновение. Дори сега не бих казал, че съм особено озарен от муза, ала висшата сила се намеси и застави да запретна ръкави и седна зад клавиатурата.

Рецептата видях в списание, а заглавието е леко подвеждащо. Не се споменава основна съставка в рецептата - наденичките. Въпреки това ястието е много сполучливо, подходящо е за летните месеци и бих казал, че не е тежко.

Трябват ви: ориз около 250 гр, 2-3 червени и зелени чушки, глава лук, 200-на грама наденички, около 200-300 грама скариди (какъвто пакет намерите), малка консерва домати на кубчета, 3-4 скилидки чесън.

Запържвате в тиган нарязаните лук, чушки и чесън, като чушките най-добре нарежете на ивици. След 4-5 минути добавете ориза и го объркайте хубаво. След около минута-две добавете половин литър топла вода и доматите. Оставете ястието да ври, докато оризът омекне. Може да добавите малко сол на вкус и черен пипер.

Няма коментари: