31 януари, 2010

Пай по... каквото намерих в долапа

Този пай сготвих отново по следната изчерпателна инструкция - "искам нещо с кайма и зеленчуци; ама да не е мусака, а сърми не обичам". Ха така...

Аз използвах:
- 700 грама смесена кайма.
- 200 грама пресни гъби печурки, нарязни на филийки.
- 2 чушки сиврия, нарязани на ситно.
- 1 тиквичка, нарязана на кубчета.
- Шепа замразен грах.
- 1 морков, настърган.
- 2 глави лук, на ситно.
- 3-4 скилидки чесън, на ситно.
- 400 гр обелени домати на кубчета от консерва.
- Чаша червено вино.
- Два пакета картофено пюре.
- Литър мляко.
Подправки: сол, черен пипер, кимион, червен пипер, малко лютив червен пипер, чубрица, две супени лъжици соев сос.

Пригответе картофеното пюре. След това в тиган задушете в малко зехтин лука, без доматите. Когато лъкут стане прозрачен, добавете останалите зеленчуци без доматите. След 5-6 минути добавете каймата и я запържете да стане на трохи. Добавете доматите, виното и подправките и оставете да къкри, докато течността се изпари и остане на мазнина.

На дъното на тава застелете половината от картофеното пюре. Отгоре изсипете сместа. Покрийте плътно с останалото картофено пюре. Запечете за 30-40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Може накрая да пуснете фурната само отгоре, за да загори леко картофеното пюре.

Страхотно е, да знаете.

1 коментар:

Анонимен каза...

Статьи о Linux, FreeBSD, Windows, VMWare. Новости из мира IT

http://www.itpad.ru